17-01-06

Auto Salon 2006

Vele interessante nieuwigheden dit jaar aan de Brusselse auto salon 2006. Natuurlijk de 2006 versie van de Prius met enkele wijzigingen op het niveau van de optische blokken en de opties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook nieuwe medezusters met de Lexus RX400H en vooral de Lexus GS450H, die voor de eerste keer in België worden gepresenteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Lexus RX400H blijft de enige 4*4 beschikbaar in hybride versie en wordt al sinds juli 2005 verkocht; terwijl de Lexus GS450H de eerste grote luxe wegenhybride vormt die vanaf de lente 2006 verkocht wordt.

 

 

Naast zijn medezusters van Lexus heeft de Prius dit jaar ook het gezelschap van de nieuwe Honda Civic Hybride IMA die bij ons in juni 2006 beschikbaar wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook merkwaardig om te zien is de interessante nieuwigheid van Saab met de Saab BioPower uitgerust met een flexfuel Bioethanol systeem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er blijft nog de twee te combineren om een flexfuel Prius te verkrijgen op Bioethanol; met de kit van Energy CS erbij zou men de Kyoto voorwaarden hogerhand kunnen vervullen.

 

 

  

Patrick Léonard

 

Prius Club President

23:53 Gepost door Patrick L | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-06

Herlaadbare Prius van Energy CS

 

De vennootschap Energy CS heeft de Prius verbeterd door het uit te rusten met een herlaadingskit bestaande uit een Lithium-Ion batterij, een lader en een bijkomende informatica hardware-software.
De zo bekomen Prius, heeft de Monte-Carlo rally gewonnen, die afgelopen Mei georganiseerd werdt, met een gemiddelde verbruik van 90 mpg, gelijk aan ongeveer 3 litres/100 Km.
De Kits in kwestie zullen vanaf 2006 beschikbaar zijn.
Een uitvoerige informatie is beschikbaar op de EV world site, meer bepaald in het volgende artikel:
Informatie is eveneens beschikbaar via de banden aan de linkerkant van het scherm; onder ander die met vermelding Prius +.
Patrick Léonard
Prius Club President

01:18 Gepost door Patrick L | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeds 10 jaar!

 

Het is nu 10 jaar geleden dat het prototype van de Prius voor het eerst aan de autosalon van Tokio in 1995 werd gepresenteerd.
In 1997 werdt de eerste productie voertuig in Japan verkocht, en einde 2000 bij ons. Dit kondigde een veelbelovende toekomst aan.
Sindsdien zijn er al  meer dan 200000 Priusen uit de productieband gekomen.
Patrick Léonard
Prius Club President

01:17 Gepost door Patrick L | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stad Brussel koopt vijf Priusen

 

De stad Brussel heeft vijf Priusen gekocht. Door haar keus wilt ze een goed voorbeeld geven.

Marjorie Knappenberg, Ingenieur bij de wegendiensten, departement autopark, verantwoord deze keus door de prestaties en het ecologische karakter van het voertuig.

Wij ondersteunen haar volledig, en stemmen overeen om te zeggen dat de Prius echt de keuze voertuig is voor onze hoofdstad.
De nieuwe Prius II kan, dankzij zijn "EV mode" toets, zich nu ook met verontreiniging nul, in de talrijke parkeerterreinen en tunnels van de stad voort verplaatsen. Hierdoor draagt ze ook bij tot een kostenvermindering voor ventillatie en een algemeene vermindering van het stadsgeluidsniveau.
Een goed voorbeeld, dat wij de andere steden van het land aanmoedigen om op te volgen. In het bijzonder sedert de stijging van de olieprijzen en het opstarten van het Kyoto protocol.
Patrick Léonard
Prius Club President

01:15 Gepost door Patrick L | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |